Osnove socializacije in poslušnosti

Trajanje tečaja: 16 ur

Priporočena starost psa: neomejeno

Predznanje: ni potrebno

Opis tečaja: Tečaj je primeren tako za mladiče, kot za vse odrasle in odraščajoče pse, ki niso imeli možnosti primerne socializacije in navezave z vodnikom (na primer posvojenci oziroma zavetiščarji).

V tem tečaju želimo doseči, da se vodnik in pes povežeta v tandem, ki aktivno preživlja prosti čas, pes pa je nemoteč, enakovreden družinski član. V tečaju bo z vami delalo več inštruktorjev, s katerimi boste spoznavali naslednje teme:

  • osnove (klasične) poslušnosti,
  • delo na samokontroli psa,
  • delo na samozavedanju psa,
  • delo na ovirah, kjer pes s pomočjo vodnika premaguje različne strahove.

Vsako uro dobite tudi pisno gradivo z domačimi nalogami in z opisom tekočih vaj, ki jih obravnavamo na vadišču. Poleg tega vsako uro dobite novo tematiko iz pasjega sveta, ki predstavlja temeljno znanje, ki ga mora imeti vsak vodnik psa. S takšnim sistematičnim delom krepimo vez med vodnikom in psom, kar je najpomembnejši korak na poti do dobro vzgojenega psa. Tečaj priporočamo tudi kot osnovo za kakršno koli nadaljnje šolanje psa

Inštruktorji: Tina 040/166-929, Stojan 041/350-899, Dunja 041/706-002, Mateja 040/712-715

Nadaljnje delo: obisk enega izmed tečajev – Osnovna šola poslušnosti, Osnovna šola Rally ObedienceOsnovna šola agilityja ali Tečaj Pasjega frizbija.