Tečaj razstavljanja

Trajanje tečaja: 5 ur

Starost psa: vsaj 4 mesece

Predznanje: ni potrebno

Opis tečaja: Tečaj je namenjen vsem, ki si želijo svojega psa razstavljati na razstavah. Pogoj za udeležbo na tečaju, kot tudi na samih razstavah, je rodovnik. Razstavljati se smejo samo psi z rodovnikom. Lastnik in pes se naučita osnov razstavljanja, kot so tek na povodcu ob levi nogi, pravilna postavitev psa, vaja ”stoj”, prikaz zobovja in različne izvedbe likov. Na zadnji uri bo prikaz poteka ocenjevanja na razstavi s sodniškim pregledom psov. Predznanje ni potrebno, tečaj pa je namenjem starosti psov od 4 mesecev dalje. Oprema: razstavni povodec (možno naročiti pri inštruktorju), mehki priboljški, ki jih pes hitro poje, igrača, pozitivna energija lastnika.

  • 1. srečanje: teorija + demonstracija (hitrost gibanja, pravilna uporaba in drža razstavnega povodca, pravilna postavitev psa glede na sodnika).
  • 2. srečanje: gibanje in vaja stoj (gibanje v ravni liniji in vaja stoj)
  • 3. srečanje: postavitev psa in gibanje v različnih likih (pravilna postavitev psa v sklopu vaje stoj, postavitev psa glede na sodnika in druge pse, gibanje)
  • 4. srečanje tipanje psa, prikaz zobovja (celotno tipanje psa, pregled mod pri samcih in pregled zobovja v vaji stoj)
  • 5. srečanje: preizkus (prikaz poteka ocenjevanja, kot na razstavi s sodniškim pregledom)

Inštruktorica: Kaja Perkovič (041 257 038)

Nadaljnje delo: obisk individualnih ur ali nadaljevalnih treningov v skupini. O dodatnih treningih se posvetujte s svojim inštruktorjem.